Blog


Pilatyoga                                                                       01-05-2018

 

Vanaf 9 Mei biedt het ‘ Gyspsysoul Centrum’ Pilatyoga aan. Een combinatie van Pilates en Hatha Yoga die bevorderend werkt voor de mobiliteit en flexibiliteit van het lichaam. Onder andere Madonna dankt hieraan haar sterke lichaam. Het lichaam blijft soepel waardoor het risico op klachten die voortkomen uit vastzittende spieren en gewrichten afneemt. Je traint het stabiliserende vermogen van het lichaam. De balans wordt beter en je hele lichaam is er bij betrokken.

 

De hoofdreden om Pilatyoga te doen is vanwege de krachtopbouw. Ieder deel van het lichaam wordt op de juiste manier getraind. Het gaat hier met name om de juiste verbindingen tussen de lichaamsdelen. Iedereen is welkom en vooral jonge moeders kunnen veel profijt hebben van een core workout als deze. Het versterkt de billen, de buik en de benen. Alle Pilatyoga-lessen worden afgesloten met herstellende houdingen en een eindigende ontspanning, genaamd Shavasana. Ontspan, ontvang en vernieuw - dit is de toekomst van fitness.

 

Pilatyoga is de ideale trainingsmethode voor vrouwen die een platte buik willen en hun heupen en dijen willen versterken, maar geen grotere of omvangrijke spieren willen. Gemaakt door een danser, ontworpen om het hele lichaam en geest te trainen voor optimale prestaties.

 

Heb je na het lezen van dit bericht nog vragen, of wil je je opgeven voor een gratis proefles, stuur dan een berichtje via whatapp of sms naar, 0624287757 of 0637551647

 

Lieve groet, Melissa en Jacqueline


19-10-2017

Yoga verhalen #2

 

Laatst kwam er een dame binnen die een proefles wilde volgen bij de yoga.
De vrouw vertelde mij dat ze helemaal in de kreukels lag, haar man was ernstig ziek en haar vader was pasgeleden overleden. Ze had moeite met slapen en gebruikte slaappillen.

 

Nadat de les was afgelopen kwam ze naar mij toe om te vertellen dat ze het zo een fijne yogales vond, ze voelde zich na maanden weer helemaal ontspannen. Ze zei dat ze gedurende 1,5 uur van de les even niet in haar hoofd zat wat voor haar een heerlijke ervaring was, even niet bezig zijn met allemaal zorgen.

Nu is deze dame al drie keer geweest naar de yogalessen , en laatst zei ze tegen mij dat ze even wilde zeggen dat ze helemaal van de slaapmedicatie af was door de yogalessen. Ze sliep elke keer heerlijk als ze thuiskwam van de yogales. Ze hoefde geen pillen meer te slikken om in slaap te komen.


8-10-2017

Yoga verhalen #1

 

Koos is een man van in de zestig, ik kreeg een mail van hem waarin hij benoemde dat hij allerlei lichamelijke klachten had en graag wat meer in contact met zijn lichaam wilde komen door middel van  yoga.


Toen Koos verscheen bij de eerste les vroeg ik mij af of de yoga wel iets voor hem zou kunnen zijn. Hij kwam over als een stoere nuchtere man die af en toe wel van een shaggie houd.
Na de eerste les was Koos laaiend enthousiast en wilde ook graag wat oefeningen mee voor thuis. Hij voelde tijdens de les weer al zijn botjes en spieren, zei hij en voelde het ook letterlijk allemaal weer een beetje stromen in zijn lijf. Een week later kwam hij weer en vertelde wel wat spierpijn te hebben maar hij blij was dat er eindelijk weer eens wat in beweging was. De eindontspanning haalt hij meestal niet tot het einde want dan is hij in slaap gevallen.


27-2-2017

Yoga 55+

 

Vandaag viel ik in voor een collega in Rotterdam Kralingen, voor een groep 55+'ers. Het is altijd weer spannend waar je voor de eerste keer terecht komt, wie de mensen zijn die je gaat lesgeven en hoe ze mijn manier van yogales geven zullen vinden. 

 

De ruimte waar ik les ging geven was de plaatselijke recreatieruimte van het tehuis. Alle tafels en stoelen gingen aan de kant en yogamatjes werden neergelegd. De opkomst was goed: tien vrouwen kwamen binnen. Ik stelde mijzelf eerst voor, deed de muziek aan en begon met mijn les. Het zou een les worden zoals ik meestal geef: niet te moeilijk, niet te zweverig en met een klein beetje pit erin, want in zoverre ik de groep kon inschatten zou dat wel lukken. Toen ik eindigde met de bodyscan en iedereen weer rustig kwam te zitten zag ik allemaal blije, ontspannen gezichten. Ik was goedgekeurd door de mensen en mocht snel weer terug komen, ze waren heel blij met mijn manier van lesgeven, anders dan de vaste docente maar zeker niet minder leuk. Fijn om te horen!

 

Na afloop liep ik nog even langs twee dames die mij opvielen tijdens de les. Ik kreeg het idee dat zij wat minder enthousiast waren en was benieuwd te horen of er iets was wat ik kon doen. Dame 1 was zeker niet ontevreden over de lesinhoud maar ze vertelde dat ze zich enorm ergerde aan de muziek. Wat ik zeker begrijpelijk vind maar dat is dus ook yoga, je focussen op je oefeningen, en je hoofd of eigenlijk je gedachtes even uitschakelen. En het is zelfs zo als je de controle over je eigen gedachtes kan krijgen dan vallen de meeste ergernissen weg. Probeer maar eens op je adem te letten, of op de ondergrond waar je op staat, dan hoor je op een gegeven moment de muziek niet meer. Maar ik gaf haar groot gelijk, het is ook niet makkelijk om dit uit te schakelen, maar het is wel een bewustwording van jezelf. De dame zei ook dat ze verbaasd over zichzelf was dat ze zich zo ergerde. Ik vroeg haar als ze de volgende keer zou komen, of ze wat verder van de muziekbox zou kunnen gaan staan met haar yogamatje. Omdat ik navraag had gedaan of er meer mensen last hadden van de muziek was mijn conclusie dat als er negen mensen de muziek fijn vinden en 1 niet, dat ik een gepaste oplossing had verzonnen voor de ene vrouw.

 

Dame twee was een wat pittigere dame die mijn les lachend omschreef als "bejaardenyoga". Toen ik verder met haar in gesprek ging begreep ik wel waarom ze dit zei. Ze had namelijk ooit in het verleden een yogaopleiding van drie jaar gevolgd,  één die hoog staat aangeschreven.  'Hardcore yoga' dus, pittige lessen die niet voor iedereen zijn weggelegd. Deze dame wist echt wel waar ze het over had, en ik denk dat de oefeningen dan ook te "soft" voor haar waren.  Zo zie je maar, dat verwacht je niet direct van een club oudere dames! Maar dat is dus de yoga die ik geef, oefeningen die voor iedereen toegankelijk en uitvoerbaar zijn. Ik hoop in ieder geval dat ze de volgende keer weer komt en kan ervaren dat yoga ook zacht en met compassie kan zijn.


15-1-2017

Privé yoga

 

Een privéles yoga kan fijn zijn als je met yoga wilt beginnen. Als je onzeker bent over je niveau of je zorgen maakt over een blessure is een groepsles misschien een te grote stap voor je. Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen in je yogabeoefening. Het kan ook zijn dat je geen tijd hebt voor een groepsles en liever les hebt wanneer en waar het jou uitkomt. Kan! Geef me een belletje en we maken een afspraak.Easy Yoga met Melissa

E: info@yogametmelissa.nl